Overslaan en naar de inhoud gaan

Nu te zien in het Beatrix Theater Utrecht!
TIJDELIJK ZOMERVOORDEEL 

Wanneer is The Bodyguard te zien?

Nu te zien in het Beatrix Theater Utrecht.

Hoe lang duurt The Bodyguard?

De voorstelling duurt ca. 2 uur en 30 minuten incl. pauze

Wat zijn de ticketprijzen voor eerste rang?

De ticketverkoop is gestart. Bekijk hier de tickets

I wanna feel the heat with somebody

Het verhaal en de achtergrond van The Bodyguard

Internationale premières van de musical

The Bodyguard is gebaseerd op de hitfilm The Bodyguard die in 1992 uitkwam. De musical ging op 5 december 2012 in het Adelphi Theatre in première op West End. De musical werd genomineerd voor maar liefst vier Laurence Olivier Awards en won de WhatOnStage Award voor Best New Musical. In Nederland ging The Bodyguard op 27 september 2015 in première in het Beatrix Theater Utrecht. Daarna volgden vele landen en plaatsen wereldwijd zoals Keulen, Amerika, Seoul, Toronto, Australië, China, Madrid, Ierland, Japan en Polen.

Het verhaal

The Bodyguard vertelt het verhaal van superster Rachel Marron die bedreigd wordt door een stalker. Frank Farmer, voormalig CIA-agent, wordt ingehuurd om Rachel te beveiligen, maar daar moet zij aanvankelijk weinig van weten. En is niet blij met de continue aanwezigheid van Frank. Ondanks de woede en het liefdesverdriet van de zangeres doet Frank er alles aan haar en haar zoon te beschermen. Wanneer de stalker Rachels zus vermoordt omdat hij hen verwisselt, doet hij nog één laatste poging voor een aanslag op Rachel. Lukt het Frank om het leven van de vrouw van wie hij is gaan houden te redden?

Hoofdrollen The Bodyguard de Musical in Nederland 2023

RACHEL MARRON - Nyassa Alberta

Rachel is een Oscar-genomineerde pop- en filmster die een bodyguard moet inhuren om zichzelf te beschermen tegen een stalker.

NICKI MARRON - Nurlaila Karim / Jeannine La Rose

Nicki is Rachels oudere zuster en haar persoonlijke assistent. Zij is een zeer getalenteerde zangeres die altijd in Rachels schaduw is blijven staan.

FRANK FARMER - Tarikh Janssen

Voormalig CIA-agent. Atletisch. Scherpzinnig en instinctief. Aantrekkelijk en charismatisch. Hij straalt rust en kracht uit.

DEVANEY - Noah Blindenburg

Manager en beschermengel van Rachel. Bill is al samen met Rachel sinds het begin van haar carrière en regelt alles voor haar. Een trouwe vriend die alleen maar het beste voorheeft met Rachel.

TONY - Dieter Spileers

Beveiligingsman van Rachel. Tony handelt overbezorgd en wil alles doen voor Rachel Een man met een groot hart.

SY SPECTOR - Juneoer Mers

Sy Spector is Rachels publiciteitsagent. Vastberaden en ambitieus. Zijn overtuiging is dat de hele Oscar-nominatie voor Rachel te danken is aan alleen zijn harde werk!

STALKER - Marlon Henry

De stalker van Rachel Marron.

RAY COURT - Steven Roox

Ervaren en intelligent CIA-agent.

FLETCHER

Het kind van Rachel.

 

De muziek van Whitney Houston in de musical

In de musical zitten maar liefst zestien hits van Whitney Houston. Van het soundtrackalbum zijn wereldwijd meer dan 44 miljoen exemplaren verkocht. Whitney Houstons versie van ‘I Will Always Love You’, oorspronkelijk gezongen door Dolly Parton, is een van de meest succesvolle coverversies van een nummer aller tijden.

Verder bevat de musical bekende hits zoals How Will I Know, Run to You, Greatest Love of All, I Wanna Dance With Somebody, Saving All My Love for You en meer.